raadhuisstraat 25
   3603 av maarssen
   tel 0346 561426

 

zorgverzekering voor uw huisdier, wel of niet doen?

 
 

Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw huisdier betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.


Petplan6  

Nog een filmpje over verzekeren

 

 

Zorgverzekering voor hond, kat en konijn
Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochure en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de website. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over de vergoedingen en premies.


Waarom en bij wie verzekeren?
Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) grote financiële tegenvallers en u gegarandeerd wilt zijn van de beste medische zorg is het verstandig om uw huisdier te verzekeren. Als dierenartsenpraktijk ondersteunen wij de Petplan Zorgverzekering (www.petplan.nl). De verzekeringsmaatschappij die garant staat voor de uitkeringen door Petplan is Unigarant (www.unigarant.nl). Petplan biedt diverse verzekeringspakketten aan en is een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden. De Petplan Zorgverzekeringen zijn ontwikkeld door dierenartsen en zaken als preventieve zorg (zoals de vaccinatie, vlooienmiddelen en sterilisatie of castratie) kunnen worden meeverzekerd. 

Kosten van de zorgverzekering
De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw huisdier. Ook is het soort Zorgpakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie. Op de website van Petplan kunt u een premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk direct een verzekering af te sluiten. U heeft deze dan altijd nog 14 dagen ter inzage.

 


Tot slot
Huisdieren zijn voor hun verzorging afhankelijk van u. Gelukkig worden huisdieren in Nederland over het algemeen goed verzorgd. De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan door het afsluiten van een goede zorgverzekering zoals bijvoorbeeld die van Petplan.